ul. Witelona 10
59-220 Legnica

Tel. 76 723 80 70

KOM. 503 958 215

 

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ochrona danych osobowych

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej również „RODO”), informujemy, że:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Zarząd Stowarzyszenia Przyjaciół i Rodziców Osób z Upośledzeniem Intelektualnym „Jutrzenka”, z siedzibą w Legnicy (59-220), przy ul. Witelona 10, nr tel. 76 723 80 70.
  2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze danych wynikającego z działań statutowych Stowarzyszenia,
  3. dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: nr tel. 76 723 80 70,
  4. odbiorcą Państwa danych osobowych mogą być podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa,
  5. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej,
  6. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez czas określony w przepisach prawa
    i w oparciu o te przepisy,
  7. posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność
    z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
    z zastrzeżeniem jednak zasad gromadzenia i przetwarzania danych w dokumentacji o której mowa w przepisach ustaw szczególnych,
  8. mają Państwo prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie dotyczących Państwa danych osobowych narusza przepisy RODO,
  9. podanie przez Państwa danych osobowych jest wymogiem

Są Państwo zobowiązani do ich podania, a konsekwencją ich niepodania będzie brak możliwości skorzystania z usług oferowanych przez Stowarzyszenie,

 

10. Państwa dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegały profilowaniu.

Początek strony